Autorijden met 17 jaar gaat definitief door

De regeling waarbij jongeren al op hun 17e hun rijbewijs kunnen halen en daarna onder begeleiding de weg op mogen wordt definitief ingevoerd. Volgens minister Schultz is het experiment, dat eigenlijk over twee jaar zou aflopen, een succes.

Jongeren met het bijzondere, ‘vroege’ rijbewijs blijken 26 procent minder vaak bij een ongeluk te zijn betrokken, dan jongeren die niet aan de proef deelnamen, blijkt uit een enquête.

Schultz is tevreden. “Jonge automobilisten nemen het begeleid rijden serieus en doen alvast veel belangrijke rijervaring op. Zo leren ze op een veilige manier autorijden voordat ze alleen de weg op gaan”, zegt ze.

Alleen rijden

In maart werd het 100.000ste rijbewijs aan een 17-jarige uitgereikt. De jongeren mogen tot ze 18 jaar zijn alleen de weg op als er een begeleider naast hen op de bijrijdersstoel zit.

Zo’n 18 procent van de ondervraagden gaf toe ook al wel eens gereden te hebben zonder begeleider. Ook bij normale rijlessen gaan mensen soms al alleen de weg op voor ze hun rijexamen hebben gehaald. Uit de enquête blijkt dat ongeveer de helft van de jongeren al een keer had gereden, terwijl ze nog geen rijbewijs hadden. Beide groepen deden dat overigens meestal op eigen terrein of bos- en landweggetjes.

Bron: NOS

14 nieuwe verkeersborden per 01-01-2015

Nederland kent vanaf 1 januari 2015 maar liefst veertien nieuwe verkeersborden. Het gaat om twaalf F- en twee L-borden. Dat blijkt uit een besluit van wijziging van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 dat minister Schultz van Haegen deze week naar buiten heeft gebracht. Volgens de minsiter moeten de nieuwe verkeersborden vooral bijdragen aan de duidelijkheid in het verkeer in een aantal situaties. Het is voor het eerst sinds jaren dat er zoveel borden tegelijk bij wet worden toegevoegd. In 2006 gebeurde dat voor het laatst: het waren er toen acht.

Bekijk hieronder de veertien nieuwe verkeersborden die per 1 januari 2015 worden opgenomen in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990:

Foto: Veertien nieuwe verkeersborden per 1 januari 2015 ingevoerd.</p>
<p>Nederland kent vanaf 1 januari 2015 maar liefst veertien nieuwe verkeersborden. Het gaat om twaalf F- en twee L-borden. Dat blijkt uit een besluit van wijziging van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 dat minister Schultz van Haegen deze week naar buiten heeft gebracht. Volgens de minsiter moeten de nieuwe verkeersborden vooral bijdragen aan de duidelijkheid in het verkeer in een aantal situaties. Het is voor het eerst sinds jaren dat er zoveel borden tegelijk bij wet worden toegevoegd. In 2006 gebeurde dat voor het laatst: het waren er toen acht. </p>
<p>Bekijk hieronder de veertien nieuwe verkeersborden die per 1 januari 2015 worden opgenomen in het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990:

Het nieuwe rijden HNR

Tien tot vijftien procent minder brandstof verbruiken? Dat kan met Het Nieuwe Rijden. Voor wie wil besparen op autokosten én wil bijdragen aan een beter milieu geven wij de training Het Nieuwe Rijden.

Training Het Nieuwe Rijden
Tijdens de training leert u gebruik te maken van nieuwe technieken in uw auto. Auto’s worden steeds comfortabeler, veiliger en milieubewuster. Het Nieuwe Rijden maakt hier optimaal gebruik van.

Met Het Nieuwe Rijden rijdt u dezelfde afstand in dezelfde tijd, maar met een brandstofbesparing van ruim tien procent. Speciaal voor automobilisten die al langere tijd hun rijbewijs hebben, hebben wij een training ontwikkeld waarin u alles leert over Het Nieuwe Rijden.

Voordelen

  • U bespaart brandstof
  • U rijdt veiliger
  • Het is beter voor uw auto
  • Het milieu wordt minder belast

Bevrijdt kinderen van armoede!

Compassion

Wij geloven dat armoede te verslaan is. En dat we dat het beste kunnen doen door de kinderen via lokale kerken te helpen. Want het is makkelijker om een kind te vormen dan een oudere te veranderen. We verbinden mensen in westerse landen via sponsoring aan een kind dat in armoede leeft. Zo krijgt armoedebestrijding een structurele plek in een leven hier en komt er structurele hulp in een leven daar.
 

Online theorie, hoe gaat dat eigenlijk???

Meldt je nu aan voor een gratis en vrijblijvende kennismakingsles (rijles) en krijg deze demonstratiepas kado.

Persoonlijke Oproep!

SH

Sinds kort heeft Laura, onze slechthorende dochter van 10 dit bordje op haar fiets om meer begrip te krijgen in het verkeer.

In de praktijk blijken een hoop mensen niet eens te weten wat het betekent!!!???

Dit bordje betekent dus; Slecht Horend!

Ziet u iemand met zo’n bordje houdt u dan alstublieft even extra rekening met deze persoon.

Fietsbel of claxon wordt vaak niet gehoord, zeker als het hard waait. Wind in het hoortoestel geeft hetzelfde geluid als wanneer je in een microfoon blaast. De rest van het geluid valt dan weg.

Dus deel dit a.u.b zoveel mogelijk zodat mensen de betekenis van dit bordje kennen en er meer rekening word gehouden in het verkeer!

Welkom op onze nieuwe website!

Logocopy

Deze website is gerealiseerd door N-Graphics.

Laat u overtuigen met een gratis vrijblijvende voorbeeld website!